Shoppingul online. Cum comand pe siteurile din Romania?

C&S TopOffice va ofera niste simple reguli despre cumparturile online:

1.Daca este prea ieftin cu siguranta calitatea nu este foarte buna. Poate ati vazut aceasi produs pe 2 siteuri, aceasi poza, aceasi descriere.

Ei bine, cu siguranta nu va fi la fel. Ce gasiti pe amazon nu este neaparat si pe ebay, si nu neaparat vor fi la fel.

Am tot citit pe net ca sunt aceleasi produse. O clienta mi-a zis ca si-a comandat o tabla magnetica pe care deja o mai avea de 1 an, care avea aceasi poza si e de 2 ori mai iefitina. Ghiciti ce? Nu a fost la fel!

Tabla magentica era din alt material mult mai prost.

Nu va alegeti un produs ieftin de pe un site pentru ca apoi sa va plangeti de calitatea proasta, pentru ca pretul e mereu direct proportional cu calitatea.

 1. Atunci cand comandati de pe aceste siteuri folositi-va de comentariile clientilor. Asa va puteti face o idee despre calitatea produsului precum si a companiei care il livreaza.
 2. Nu va aruncati din prima la comanda pe primul site pe care il accesati. Asteptati sa le analizati, sa vedeti daca vi se potriveste. De preferabil asteptati o zi, daca nu va trece obsesia Go for it!
 3. Daca aveti timp, verificati situl respectiv si in speciala compania: Ce cifra de afaceri are, cate likuri pe facebook detine, cati au comentat si ce scor are din comentariile respective s.a
 4. Verificati daca pe situl respectiv se poate face plata cu cardul: de obicei cine nu detine aceasta optiune, imi da de gandit.
 1. Nu cumparati produse scumpe de la comercianti pe care nu ii stiti.
 2. Cautati logo-uri care sa ateste faptul ca acel comerciant este de incredere.
 3. In momentul platii, verificati adresa paginii, care trebuie sa fie https, nu doar htpp, si sa aiba alaturi simbolul in forma de lacatel. Astfel, datele dumneavoastra sunt transmise in siguranta.
 4. Cautati simbolul MasterCar SecureCode – astfel, pentru siguranta suplimentara, va puteti seta o parola cunoscuta doar de dumneavoastra, atunci cand platiti online.
 5. In timpul tranzactiei, trebuie sa furnizati date privind cardul – marca, numarul, numele de pe card, valabilitatea si codul se siguranta de pe spatele cardului.
 6. Nu dezvaluiti niciodata parola SecureCode, care, in mediul online, are rolul PIN-ului din mediul real.
 7. Nu raspundeti niciodata la solicitarile transmise pe mail, de a furniza date personale sau financiare.
 8. Dupa finalizarea tranzactiei, pastrati o copie tiparita sau in format electronic a paginii pe care ati efectuat tranzactia si/sau a celei de confirmare.
 9. Verificati extrasul de cont periodic.
 10. Nu uitati – cumparaturile online se supun perioadei de reflectie de 14 zile, in timpul carora puteti returna produsul fara sa invocati un motiv anume.
 11. In cazul in care ceva nu functioneaza bine, va veti recupera banii integral.
 12. Beneficiati de protectie totala din momentul in care va anuntati banca de furtul sau pierderea cardului.

Pe majoritatea siteurilor plata se face cu paypal (cu exceptia Asos unde accepta Visa). Asadar in momentul in care plasezi comanda si nu ramburs. Cand ajunge coletul tu vei avea plata facuta deja.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cos de cumparaturi